[an error occurred while processing this directive]

 

De Afschuwelijke Heksen
Nodigen u uit op hun Sabbat.
24 juni 2017

 

Sabbat 2012

Naast de titel van "Village élu du Floklore" (Uitverkoren dorp van de folklore) is het woord "Heksen" ook eigen geworden aan Ellezelles. In 1972 heeft de schilder van de Folk-Art, Jacques Vandewattyne, de Sabbat in het leven geroepen. Zo heeft hij aan een hardnekkige legende gestalte gegeven: in 1610 werden op het gehucht Place à l'Aulnoit 5 heksen verbrand. Sindsien draagt de plaats van executie de naam van "Mareû à Chorchîles". De laatste zaterdag van juni, brengt ons een levendige herinnering aan deze heksenjacht. Twee heksenmeesters, Christian Pieman en Vincent Decouttere, bijgestaan door een dynamisch comité, bereiden u een totaal vernieuwd spektakel voor dat de gebeurtenis van het zomerseizoen zal worden. Afspraak te Ellezelles op 24 juni 2017 !

In de late namiddag zullen het plein en de straten van het centrum krioelen van heksen, duivelsmuzikanten, komedianten weerwolven en andere geheimzinnige personages.

Bij valavond, vangt de Sabbat aan. Een adembenemend licht - en klankspel. De heksen brengen de duivel verslag uit over hun wandaden van het afgelopen jaar. Lucifer sleept hen dan mee in een wervelde dans, kiest zijn gezellin uit, en deelt met hen het heksenmaal. Maar... onder donder en bliksem komt de burgerwacht aan en neemt een van de heksen gevangen. Daarop verchijnt de Dood, en hij begint een sprankelend ballet met het Leven... Tromgeroffel... machtige muziek... de heks wordt in een kooi langzaam de heuvel op getrokken.

Spetterend vuur gaat de stoet vooraf. Het uur des oordeels is gekomen voor de gezellin van Lucifer.
De muziek vordt opgewekter, de lichtvulkanen van het vuurwerk schieten de lucht in. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te feesten en te dansen.

Lees het volledig programma op www.sorcieres.eu

 

Vergeet niet ... het gebeurt allemaal op 24 juni 2017

 

 Heksencomité-© Christian Voulgaropoulos

Terug naar franstalige programma